VONDELPARKHONDEN:

vondelparkhondjesvondelparkhondjesvondelparkhondjesvondelparkhondjesvondelparkhondjesvondelparkhondjesvondelparkhondjesvondelparkhondjesvondelparkhondjesvondelparkhondjes

Hond vermoedelijk vergiftigd in Vondelpark [update]

02-06-2014

 Baasjes die hun hond uitlaten in het Vondelpark moeten extra voorzichtig zijn. Dat vinden o.a. de Verkeersgroepen Amsterdam. Dinsdagnacht overleed een Amsterdams 'vuilnisbakhondje' Benjamin nadat hij (los) was uitgelaten in het Vondelpark. De betreffende dierenarts heeft een sterk vermoeden dat de hond is vergiftigd. 

Het dier overleed na een grote wandeling in het Vondelpark komende vanaf de westelijke kant. Zeer waarschijnlijk heeft de hond ergens daar iets opgegeten dat in het groen lag. Meteen thuis begon het beestje te braken, ging mee naar de dierenarts, werd behandeld en mocht mee naar huis. Vervolgens werden de klachten zo heftig dat het benjamin naar een spoedarts moest en aldaar aan de beademing kwam. enkele uren na zijn wandeling is Benjamin overleden. Zijn baasjes en speelmakker(die niets verkeerds gegeten had) zijn er kapot van. Het hondje Benjamin wordt door zijn baasjes gecremeerd.

De politie en het stadsdeel Zuid zijn ingelicht en zijn extra alert op meldingen vanuit het Vondelpark. Mensen die iets vreemds zien, of wiens hond ziek wordt worden verzocht contact op te nemen met de politie of dierenbescherming.

Dit is een artikel van een meeschrijver.

[update vrijdag 30/5] Bij de politie is niets van het voorval bekend. Ook zijn er eerder geen meldingen binnengekomen van een soortgelijk incident. "En dat hopen we zo te houden," aldus een woordvoerster van de politie.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 30 mei 2014