VONDELPARKHONDEN:

vondelparkhondjesvondelparkhondjesvondelparkhondjesvondelparkhondjesvondelparkhondjesvondelparkhondjesvondelparkhondjesvondelparkhondjesvondelparkhondjesvondelparkhondjes

Nieuwe parkbewoner: De Vondelkabouter

02-05-2012

De Vondelkabouter ondersteunt de nieuwe aanpak van Stadsdeel Zuid tegen de toenemende vervuiling van het park. Vorig jaar lieten bezoekers samen 350.000 kilo afval achter, te vaak zonder moeite te nemen om het in de afvalbak te gooien.Het stadsdeel wil dit gedrag ombuigen, zodat het park ook op drukke dagen een mooie en schone plek blijft voor alle bezoekers.

De Vondelkabouter heet de bezoekers welkom in het park en heeft een “klein verzoek”: gooi je afval in de afvalbak.
Hij presenteert zich als een sympathieke gastheer van het park met slechts een klein maar essentieel verzoek: laat het park schoon achter. Hij verschijnt op borden aan lantaarnpalen, op afvalbakken en afvalzakken, twittert (@vondelkabouter) en is gastheer op Facebook (facebook.com/hetvondelpark). De Vondelkabouter is een ontwerp van de bekende Amsterdamse kunstenaar Parra.

De VHV heeft al het verzoek ingediend ook een kabouter met een hondje te ontwerpen maar dat moest helaas nog even wachten. Wij dachten aan: Klein verzoek: hier met de boodschap. Er komen acties van vrijwilligers om deze boodschap te ondersteunen. Zo'n 15 organisaties helpen dit seizoen mee aan de nieuwe aanpak. Er zal worden opgeruimd en er zullen zakken worden uitgedeeld op drukke dagen aan de ingangen van het park. Ook onze vereniging heeft zich uiteraard opgegeven mee te doen met een of meerdere van deze acties. Vrijwilligers zijn welkom!

Zie hier een filmpje over de Vondelkabouter.