VONDELPARKHONDEN:

vondelparkhondjesvondelparkhondjesvondelparkhondjesvondelparkhondjesvondelparkhondjesvondelparkhondjesvondelparkhondjesvondelparkhondjesvondelparkhondjesvondelparkhondjes

Nieuwsbrief VHV - september 2010

21-09-2010

Allereerst hopen wij dat u allen een prettige zomer heeft gehad en dat het goed gaat met u en de honden. Het is weer aardig druk geweest in ons mooie park en menigeen week dan ook tijdens zomerse hoogtijdagen uit naar rustigere locaties. Het is, denken wij, een gegeven waar we mee zullen moeten leren leven. Drukte in het park houdt voor onze vereniging echter niet in dat 1 groep, te weten de hondenbezitters en hun honden, “dan maar”, geboden, verboden en de halve APV * aan broek/rok en staart moeten gaan krijgen. Vandaar dat uw bestuur zich zeer druk gemaakt heeft bij het stadsdeel gedurende deze zomer.

Overleg met stadsdeel/wethouder

Zoals u uit vorige nieuwsbrieven weet is in maart 2009 door de stadsdeelraad (Oud)Zuid aangenomen dat voortaan op de verharde paden een aanlijngebod voor honden geldt en dat de Vondelweide in de zomermaanden volledig verboden is voor honden. Echter, hier wordt momenteel nog niet op gehandhaafd, zoals u ook gemerkt zult hebben. Een aantal gesprekken van ons bestuur met het stadsdeel heeft al voor de gemeenteraadsverkiezingen plaatsgevonden en na de verkiezingen zijn er ook nog gesprekken gevoerd door ons bestuur met de nieuwe wethouder Joep Blaas**.
Wethouder Joep Blaas heeft de VHV gevraagd een voorstel te maken voor een pilot project. Dit project houdt een samenwerking in tussen de VHV en het stadsdeel. De gesprekken met de VHV en het stadsdeel zijn nog in volle gang. De wethouder heeft ons gevraagd om nog niet naar buiten te treden met ons voorstel. De reden hiervoor is, dat hij politieke steun wil krijgen voor ons voorstel. Als de gesprekken zijn afgerond met het stadsdeel en er meer duidelijkheid is over het wel of niet doorgaan van de pilot zullen wij u nader informeren. De wethouder lijkt open te staan voor samenwerking met de VHV, waarbij de VHV uiteraard niet haar doelstelling uit het oog verliest!

Vrienden van het Vondelpark

Er heeft inmiddels een aantal gesprekken tussen de besturen van VvV en VHV plaatsgevonden die uiterst prettig verlopen zijn. Wij hopen dan ook op een eventuele samenwerking daar waar het onze honden betreft. Voor nu is er een eerste en goede stap gezet van beide kanten.

Algemene Ledenvergadering VHV

Graag attenderen wij u ook al op de Algemene Ledenvergadering van de VHV, die dit jaar op woensdag 24 november 2010 zal plaatsvinden in Dansschool Van Oostveen, aanvang 20.30 uur. Uiteraard zult u hiervoor nog een uitnodiging en agenda ontvangen, maar dan kunt u de avond al in uw agenda noteren.

Oproep nieuwe bestuursleden

Wij zijn op zoek naar nieuwe bestuursleden die het bestuur willen komen versterken. Vereiste is dat zij lid zijn van onze vereniging en achter onze doelstelling staan, zoals opgenomen in de statuten.

Lidmaatschap

Van uw kant hopen wij dat u wederom lid blijft van een vereniging die zich hard maakt voor de honden en hun bezitters in en rond het Vondelpark.

* APV: Algemeen plaatselijke verordening.
** Voor de nieuwe leden onder ons: Joep Blaas is de eerste wethouder die in eerste instantie het hele aanlijngebod aangezwengeld heeft een aantal jaren geleden.