VONDELPARKHONDEN:

vondelparkhondjesvondelparkhondjesvondelparkhondjesvondelparkhondjesvondelparkhondjesvondelparkhondjesvondelparkhondjesvondelparkhondjesvondelparkhondjesvondelparkhondjes

Opscheppers m/v gezocht

01-09-2011

De Hondenlobby van de Dierenbescherming Amsterdam start op 9 september de campagne ‘Opscheppers gezocht'. Gedurende de maanden september en oktober zal de Hondenlobby op verschillende locaties in Amsterdam flyers uitdelen aan hondenbezitters. De Dierenbescherming zal daarnaast aan dierenartsenpraktijken, dierenspeciaalzaken en hondenscholen vragen om het ‘Opscheppers gezocht' postertje zichtbaar op te hangen.

De Dierenbescherming wil met deze campagne zoveel mogelijk hondenbezitters aansporen om de hondenpoep op te ruimen en hiermee bij te dragen aan het welzijn van honden in Amsterdam. De honden in Amsterdam hebben het momenteel niet gemakkelijk. Honden zijn serieuze gebruikers van de openbare ruimte met hun eigen welzijnsbehoeften en zouden als zodanig ook geaccepteerd moeten worden in Amsterdam. Helaas staat de tolerantie ten opzichte van honden momenteel sterk onder druk. Dit heeft ernstige gevolgen voor het welzijn van honden in de stad.

De gemeente heeft de plicht ervoor te zorgen dat er aan bepaalde welzijnseisen van honden kan worden voldaan. Een voorbeeld hiervan zijn de losloopgebieden. Een hond moet kunnen rennen en spelen met andere honden. Indien de mogelijkheden hiervoor ontbreken kunnen er ernstige gezondheidsproblemen ontstaan.

Tegelijkertijd zijn hondenbezitters verplicht ervoor te zorgen dat hun hond voldoende beweging krijgt. Het is tevens van belang dat zij beseffen dat het niet opruimen van de hondenpoep grote gevolgen kan hebben voor het welzijn van hun eigen hond en dat van andere honden. Immers, de mate van overlast door poep is vaak de belangrijkste reden om losloopgebieden te sluiten en het aanwijzen van nieuwe locaties achterwege te laten.
Als een kleine groep hondenbezitters de poep niet opruimt is de grote groep honden daar dus de dupe van.

De Dierenbescherming Amsterdam roept hondenbezitters dus op om de poep op te ruimen. Wilt u uw mede-hondenbezitters aansporen om ook Opschepper te worden door het postertje voor het raam te hangen? Stuur dan een mail naar hondenbeleid@dierenbescherming.nu en u krijgt het postertje thuisgestuurd. U kunt de posters en de flyer bekijken op de site van de Dierenbescherming.

Ruim de poep van uw hond op en draag bij aan hondenwelzijn in Amsterdam!

Bron: Dierenbescherming Amsterdam